المقادير كيلو كاليمارى - كوب ارز كبير - بصلة مفرومة و ملعقة صغيرة ثوم وكوب طماطم و شبت وبقدونس وملح وفلفل اسود وكمون ( توابل سمك لو امكن ) - ملعقتين زيت
الطريقة مع الصور البصلة مع الزيت على النار يا دوب تذبل قليلا ثم ملعقة الثوم المفروم
هنا اضفت الطماطم وخلتها تتسبك كويس ( تتشرب وتتقل )
هنا اضفت كوب الارز والتوابل كلها وشوحت الارز كويس ولما اطفىء النار اضيف الشبت والبقدونس المفروم
لما برد الارز شوية حشيت الكاليمارى
لو عندك جمبرى بيبى بينفع قوى اخلطية على الارز
هنا فى الطاجن بتاعى اللى بحبة جداااا فاض عندى شوية ارز هارميمة حراااااااااااااام طبعا هتعملى اية يا نونيا
وضعتهم فى قاع الطاجن ( لاحظى الارز يادوب مشوح ) ورصيت الكاليمارى اللى حشيتة ارز بالشكل دة
قفلتة بالخلة بالشكل دة وضعت شوية مية بالتقريب كدة يكفى السوا
غطيت الطاجن بالالومنيوم
لو عاز مية اضيفى قليلا بعد الارز ما يستوى شيلى الفويل ثوانى لآكتساب اللون الحلو دة اغرفية بجانب الارز بالشكل الجميل دة