نوع المكرونه هذا متوفر بالاسواق في قسم المكرونات :
طريقه العمل :
نعمل صلصه مكونه من بصل مفروم وثوم مفروم ويشوحوا فى الزيت ثم نضيف عصي طماطم و1 م صلصه وريحان مجفف وملح وفلفل ونتركهم يتسبكوا ثم نضعهم فى صينيه
نحشى اصابع الكانيلونى باللحم المفروم المعصج بالبصل والبهارات ثم نضعه فوق الصلصه ونبعد مابينهم لان بيزيد حجمهم بعد السواء ولا داعى لسلقهم قبل الحشو
نعمل بشاميل ونضعه على الكانيلونى وعلى الوجه كريمه وجبن موتزاريلا
تغطى بالفويل وتدخل الفرن حتى تستوى ثم يحمر الوجه ( نصف ساعه بالفويل وبعدين تحمرى الوجه )