ثانوية الحاج علال بن بيتور
طرق تجميد اللحوم 33340510



 
الرئيسيةدخولالأحداثالتسجيلالمنشوراتالقرآن الكريمتولباررفع الفلاش

 

 طرق تجميد اللحوم

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
GeeGee
المشرف العام
GeeGee

احترام قوانين المنتدى : طرق تجميد اللحوم 111010
أعلام الدول : طرق تجميد اللحوم Aon1010
انثى
عدد الرسائل : 1169
العمر : 29
تاريخ التسجيل : 27/07/2011

طرق تجميد اللحوم Empty
مُساهمةموضوع: طرق تجميد اللحوم   طرق تجميد اللحوم Emotic10الثلاثاء أكتوبر 25, 2011 9:08 pm

) الكفتة والبورجر
ترص وهى نية فى طبق بايركس او فى علبه بلاستيك وبعدين نضعها فى كيس بلاستيك كبير
او
نحمر الكفتة ونسويها عادى فى صلصة طماطم (داوود باشا مثلا ) على نار هادية
من 3-4 دقايق ونتركها لحد ماتبرد وبعدين نضعها فى البايركس او طاجن وبعدين
كيس نايلون وندخلها تجمد ويفضل الاتزيد مدة الحفظ عن شهر

2) الكبيبة
بعد ما نعملها وهى نيئة ونرصصها فى صينية بجانب بعضها لحد ماتجمد وبعدين ممكن نسيبها زى ما هى او نشيلها ونضعها فى اكياس نايلون
ولما نيجى نستخدمها نخليها تفك من التثليج شوية وبعدين نرشها بالمادة الدهنيه ةندخلها الفرن متوسط الحرارة لحد ماتستوى وتحمر

طهى اللحوم المجمدة
اولا :- يجب طهى اللحوم مباشرة بعد ما التلج يسيح على طول حتى لا تتعرض للفساد وحتى لاتفقد جزء كبير من بروتيناتها وقيمتها الغذائية
ثانيآ :- قد تطهى وهى مجمدة وهو الافضل وخاصه الستيك والبفتيك وكباب الحله
والعصاج والتامة التجهيز زى الفراخ البانية او البفتيك البانية ( الجاهزة
بالبيض والبقسماط )
بنضعها فى المقلاية على نار هادية لحد ما يزوب الثلج وبعدين تكملى تحميرها عادى او تشويها عادى
الطيور المجمدة :- يجب صهر الثلج حتى يمكن اعاده غسلها جيدا بعد التثليج
الطيور الطازجة


الأسماك :- نغسلها و ننظفها ونصفيها من الماء تماما ونلفها فى ورق ذبدة او ورق فويل وندخلها فى كيس بلاستيك ونقفلها كويس قوى ونجمدها
او
ممكن تقطعيه شرائح وترتبيه فى طبق بحيث يفصل بينه ورق ذبدة وبعدين نضعه فى علبه او كيس بلاستيك

مده حفظ السمك تكون من شهر لكن لو انتى مجمداه وهو طازج تماما ممكن يبقى متجمد لحد 3 شهور

الجمبرى :-
لازم قبل ما تجمديه يكون طااازج تماما
تغسليه كويس من الرمل وبعدين تصفيه من الماء وتنزعى راسه بس وبعدين ضعيه فى
علبة او طبق وبرضه ياريت لو تفصلى بينه بورق زبده او فويل وتحفظية
ويجب الا تزيد مده حفظة عن شهر واحد
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
almayali
عضو ذهبي
عضو ذهبي


احترام قوانين المنتدى : طرق تجميد اللحوم 111010
أعلام الدول : طرق تجميد اللحوم 00000011
ذكر
عدد الرسائل : 349
العمر : 52
تاريخ التسجيل : 15/02/2011

طرق تجميد اللحوم Empty
مُساهمةموضوع: رد: طرق تجميد اللحوم   طرق تجميد اللحوم Emotic10الجمعة أكتوبر 28, 2011 3:19 am

سلمت على روعه طرحك
نترقب المزيد من جديدك الرائع
دمت ودام لنا روعه مواضيعك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طرق تجميد اللحوم
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
ثانوية الحاج علال بن بيتور  :: منتدى الأسرة ::  تدابير منزلية-
انتقل الى:  
المواضيع الأخيرة
» تعزية لزميلنا الاستاذ شحم محمود
طرق تجميد اللحوم Emotic10الأربعاء أبريل 22, 2020 12:37 pm من طرف أدمن

» قصة و عبرة
طرق تجميد اللحوم Emotic10الأحد أبريل 19, 2020 5:44 pm من طرف أدمن

» تهنئة للأستاذة بن نذير سمية
طرق تجميد اللحوم Emotic10الخميس فبراير 06, 2020 6:57 am من طرف أدمن

» تعزية للأسرة التربوية بمتليلي
طرق تجميد اللحوم Emotic10الأحد يناير 26, 2020 6:59 am من طرف أدمن

» السياحة في تركيا
طرق تجميد اللحوم Emotic10الجمعة يناير 24, 2020 7:00 pm من طرف payblogg

» تعزية لزميلنا الاستاذ الشيخ لعمش
طرق تجميد اللحوم Emotic10الإثنين يناير 20, 2020 6:33 am من طرف أدمن

» موقع لمقارنة الهواتف الذكية
طرق تجميد اللحوم Emotic10الأربعاء نوفمبر 06, 2019 5:04 pm من طرف أدمن

» تعزية للأستاذ بوجمعة قربوز
طرق تجميد اللحوم Emotic10الأربعاء نوفمبر 06, 2019 12:06 pm من طرف أدمن

» تعزية للزميل بعزيز سالم
طرق تجميد اللحوم Emotic10الأحد أكتوبر 13, 2019 7:42 pm من طرف أدمن

المواضيع المنشورة في المنتدى لا تعبر عن رأي الادارة بل عن رأي كاتبها