) الكفتة والبورجر
ترص وهى نية فى طبق بايركس او فى علبه بلاستيك وبعدين نضعها فى كيس بلاستيك كبير
او
نحمر الكفتة ونسويها عادى فى صلصة طماطم (داوود باشا مثلا ) على نار هادية
من 3-4 دقايق ونتركها لحد ماتبرد وبعدين نضعها فى البايركس او طاجن وبعدين
كيس نايلون وندخلها تجمد ويفضل الاتزيد مدة الحفظ عن شهر
2) الكبيبة
بعد ما نعملها وهى نيئة ونرصصها فى صينية بجانب بعضها لحد ماتجمد وبعدين ممكن نسيبها زى ما هى او نشيلها ونضعها فى اكياس نايلون
ولما نيجى نستخدمها نخليها تفك من التثليج شوية وبعدين نرشها بالمادة الدهنيه ةندخلها الفرن متوسط الحرارة لحد ماتستوى وتحمر
طهى اللحوم المجمدة
اولا :- يجب طهى اللحوم مباشرة بعد ما التلج يسيح على طول حتى لا تتعرض للفساد وحتى لاتفقد جزء كبير من بروتيناتها وقيمتها الغذائية
ثانيآ :- قد تطهى وهى مجمدة وهو الافضل وخاصه الستيك والبفتيك وكباب الحله
والعصاج والتامة التجهيز زى الفراخ البانية او البفتيك البانية ( الجاهزة
بالبيض والبقسماط )
بنضعها فى المقلاية على نار هادية لحد ما يزوب الثلج وبعدين تكملى تحميرها عادى او تشويها عادى
الطيور المجمدة :- يجب صهر الثلج حتى يمكن اعاده غسلها جيدا بعد التثليج
الطيور الطازجة
الأسماك :- نغسلها و ننظفها ونصفيها من الماء تماما ونلفها فى ورق ذبدة او ورق فويل وندخلها فى كيس بلاستيك ونقفلها كويس قوى ونجمدها
او
ممكن تقطعيه شرائح وترتبيه فى طبق بحيث يفصل بينه ورق ذبدة وبعدين نضعه فى علبه او كيس بلاستيك
مده حفظ السمك تكون من شهر لكن لو انتى مجمداه وهو طازج تماما ممكن يبقى متجمد لحد 3 شهور
الجمبرى :-
لازم قبل ما تجمديه يكون طااازج تماما
تغسليه كويس من الرمل وبعدين تصفيه من الماء وتنزعى راسه بس وبعدين ضعيه فى
علبة او طبق وبرضه ياريت لو تفصلى بينه بورق زبده او فويل وتحفظية
ويجب الا تزيد مده حفظة عن شهر واحد